fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 20:34:12
четвъртък | 26.05.2022 | 20:34:12
25.8 C
София

Спортният министър: Изхарчените средства за проекти са 15 млн. лв., нито един не е осъществен

Те са били предназначени за изграждането на салони в училища

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

През 2020 година са сключени договори за изграждането на салони в училища в различни краища на страната на стойност 15 млн. лв. До днес не е изпълнен нито един. Това обяви пред Nova министърът на спорта Радостин Василев. Според него единствено по един от проектите е започнало проектиране.

“Няма изграден нито един спортен салон. Установихме, че гаранциите на някои от изплатените договори са изтекли. Виждаме класически пример от автомагистралите. 15 милиона лева- година по-късно договорите са изтекли и няма изпълнение, а парите ги няма”, обясни той.

Министърът беше категоричен, че предстои изясняване къде са изчезнали парите.

“Поискал съм възстановяване на всички авансово платени средства. Има конкретни лица, които са имали задължения за дейности, които не са извършени. Умишлено двете страни явно са се разбрали салони да няма, но парите да бъдат платени. Ако средствата не бъдат възстановени, ще сезирам всички компетентните органи”, добави Василев.

Спортният министър уточни, че по темата е разговарял с вътрешния и финансовия министър. Запознат е и премиерът.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоров
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук