4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:09:01
4.9 C
София
събота | 04.12.2021 | 13:09:01

Според “Ройтерс”: Обвиненията срещу Кристалина Георгиева ще отпаднат

Очаква се окончателното решение по случая да стане ясно днес

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Анонимен източник, цитиран от “Ройтерс”, твърди, че всички обвинения срещу Кристалина Георгиева ще отпаднат. Очаква се окончателното решение по случая да стане ясно днес.

МВФ решава каква ще е съдбата на Кристалина Георгиева | NewsONE

Според информацията Управителният съвет на Международния валутен фонд (МВФ) е постигнал “значителен напредък” в проучването на случая с одиторския доклад на американската компания “Уилмър Хейл” относно дейността на Световната банка за 2018 г.
В публикувания през септември документ бяха отправени критики срещу управителния директор на МВФ Кристалина Георгиева, която беше изпълнителен директор на банката през 2018 г.
През уикенда Бордът обсъди с Георгиева и с американската правна кантора “УилмърХейл” въпроса за предполагаемия натиск, оказан от българката върху служители в Световната банка да променят данни в полза на Китай.

- Реклама -spot_imgspot_img
Сергей Тодоровhttps://www.newsone.bg
Сергей Тодоров е главен редактор на информационния сайт NewsOne.bg. Работил е като репортер в няколко национални телевизии, както и в печатни , и в онлайн издания. Автор е на редица материали и разследвания. Завършил е „Политология“ в УНСС.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук