fbpx
27.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:01:25
четвъртък | 26.05.2022 | 17:01:25
27.8 C
София

Според НАТО няма риск Русия да използва ядрени оръжия срещу Украйна

Конфликтът в Украйна ще бъде продължителен, смята зам.-генералният секретар на организацията

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

НАТО не вижда непосредствен риск Русия да използва ядрени оръжия по време на операцията в Украйна, заяви зам-генералният секретар на НАТО Мирча Джоана в интервю за телевизия Digi24, цитирано от NOVA.

“Не виждаме елементи от военен характер, които да показват използването на такива оръжия. Не виждаме непосредствен риск от използване на такива оръжия”, каза той.

Джоана смята, че конфликтът в Украйна ще бъде продължителен.

“Ситуацията на територията остава тежка”, добави още той.

Съдейки по това как изглежда положението на територията, по сили от двете страни, вероятно конфликтът ще бъде дълъг, смята Джоана.

Заместник-генералният секретар на НАТО смята, че в момента няма военна заплаха за Молдова и Грузия.

“Но ние предвиждаме провокативни действия под фалшив флаг, за да се създадат трудности не толкова за Република Молдова, колкото за украинските сили в Западна Украйна, близо до Одеса”, добави той.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук