fbpx
28.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 17:55:23
петък | 27.05.2022 | 17:55:23
28.8 C
София

Според американското разузнаване съветниците дезинформират Путин за хода на войната в Украйна

Констатациите, разсекретени наскоро, сочат, че Путин е наясно със ситуацията по информацията, която достига до него, и сега има постоянно напрежение между него и висшите руски военни

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Служители на разузнаването на САЩ са установили, че съветниците на руския президент Владимир Путин са го дезинформирали за лошото представяне на армията му в Украйна, цитира Асошиейтед прес Белия дом.

Съветниците се страхуват да му кажат истината, твърди американското разузнаване.

Констатациите, разсекретени наскоро, сочат, че Путин е наясно със ситуацията по информацията, която достига до него, и сега има постоянно напрежение между него и висшите руски военни.

САЩ смятат, че Путин е заблуждаван не само за работата на руската армия, но и за това “как руската икономика е осакатена от санкциите, защото отново висшите му съветници се страхуват да му кажат истината”, заяви вчера директорката по комуникациите на Белия дом Кейт Бедингфийлд.

По-рано президентът Джо Байдън заяви пред репортери, че не може да коментира разузнавателните данни.

Според американски служител, говорил при условие за анонимност, администрацията се надява, че разкриването на тази констатация може да помогне на Путин да преразгледа възможностите си в Украйна. Войната е изпаднала в кървава безизходица в голяма част от страната, с тежки жертви и спадащ морал на руските войски, тъй като украинските сили и доброволци оказват неочаквано силна защита, информира Асошиейтед прес.

Но публичността на информацията би могла да доведе и до риск от по-нататъшна изолация на Путин, който според американски представители изглежда поне отчасти воден от желанието си да върне престижа на Русия, загубен след разпадането на Съветския съюз, допълва БТА.

“Това, което прави, е да подчертае, че това е стратегическа грешка за Русия”, каза Бедингфийлд за констатацията на разузнаването. “Но аз няма да характеризирам какво … Владимир Путин може да мисли за това.”

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук