fbpx
21.4 C
София
12 август 2022 | петък | 23:05

Спират движението на ул. “Шишман” и ул. “6-ти септември” в София заради ремонт

Причината е полагане на нова настилка на пътните платна

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

От 7 август спират движението на ул. “Шишман” и ул. “6-ти септември” в София поради строителни дейности. Причината е полагане на нова настилка на пътните платна, съобщават от Софийска община.

Строително-монтажните работи включват демонтаж на временната асфалтова настилка, направа на нова пътна конструкция и монтаж на нови бетонови и гранитни павета на пътното платно и тротоарите. По време на строителните дейности ще бъде изградено  ново улично осветление, нова отводнителна система и допълнително озеленяване.

От 7 август до 25 септември ще се работи в отсечката на ул. “Цар Шишман” от ул. “Ген. Паренсов” до ул. “Ген. Гурко”, включително кръстовището с ул. “Юри Венелин” и в отсечката на ул. “6-ти септември” от ул. “Иван Вазов” до ул. “Славянска”.

Тротоарите пред 133 СУ и 7 СУ ще се работят приоритетно с цел осигуряване на достъпа за началото на учебната година.

По време на строителните дейности  ще бъдат затворени за движение на автомобили отсечките от ул. “Цар Шишман” между ул. “Ген. Паренсов” и ул. “Ген. Гурко”, включително кръстовището с ул. “Юри Венелин” и от ул. “6-ти септември” между ул. “Иван Вазов” и ул. “Славянска”.

В тези участъци пешеходците ще могат да преминават по тротоарите. След полагане на настилката на пътните платна ще започне изграждането на нови тротоари, като в този период пешеходното движение ще се извършва по новоизграденото пътно платно. За времето на строителството живущите в района ще могат да паркират своите автомобили в подзона 4 и подзона 5.

От 7 август до 25 август (включително) се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства по ул. “Юрий Венелин” между и бул. “Васил Левски” и ул. “Цар Иван Шишман” с изключение на притежаващите стикер за локално платено паркиране в Подзона 4. Подзона за платено локално паркиране 5 е отворена за водачите на автомобили, които до сега паркират в Подзона 4, за периода на извършване на строително-монтажни работи по ул. „Цар Шишман“.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img