fbpx
20.3 C
София
13 август 2022 | събота | 18:38

Спецзвено в МВР ще се бори с престъпления против природата

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Създаване на специализирано звено за престъпления против природата обсъжда работна група в МВР, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Работната група е създадена със заповед на министъра на вътрешните работи. Нейната задача е в рамките на два месеца да анализира необходимостта и възможностите за създаването на звеното. Документът е издаден по предложение на депутатите от “Продължаваме промяната” в комисията по околната среда и водите Мирослава Петрова и Цветелина Симеонова-Заркин.

Членове на работната групата са експерти от различни звена на МВР, които се занимават с престъпления срещу животни и околната среда, експерти на министерствата на околната среда и водите и на земеделието, представители на прокуратурата, неправителствения сектор, както и двамата народни представители от комисията по околната среда и водите. Днес в националната полиция се състоя първото заседание на групата.

Сред основните дейности на експертите е разработването на единен протокол за действие при установяване на посегателство или престъпление против природата, както и структурирането на координационен съвет, който да осъществява навременна и ефективна подкрепа както на институционално, така и на оперативно ниво. От работната група се очаква да бъде създаден и единен специализиран канал за подаване на сигнали за нарушения и/или престъпления срещу дивата природа и животните. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img