fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 08:35:05
петък | 27.05.2022 | 08:35:06
15.8 C
София

Спецпрокуратурата разследва служители на ДАНС и на министерство за шпионаж в полза на Русия

Този тип престъпления се извършват обикновено конфиденциално и са секретни

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Специализираната прокуратурата разследва за шпионаж в полза на Русия двама служители на средно ръководно ниво в ДАНС и служител на българско министерство, различно от МВР, предаде БНТ.

“Става въпрос за случай на шпионаж, разкрит в следствие на активната работа на ДАНС. Това е престъпление против републиката. Този тип престъпления се извършват обикновено конфиденциално и са секретни, затова на този етап не можем да разкрием много подробности,” каза ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Има вероятност тези лица да са предавали информация в полза на Руската федерация на лице, което е различно от изгонените руски дипломати. Предаването на информация е ставало непряко чрез специални технически способи.Към момента няма задържани. От Специализираната прокуратура заявиха, че очакват ДАНС да предприеме мерки за дисциплинарното уволнение на двамата служители, разследвани за шпионаж.

„Няма данни шпионажът да е бил насочен срещу подобряването на отношенията между България и Република Северна Македония“, уточни Валентина Маджарова.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук