fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 06:52

Спецпрокуратурата прекрати проверките по “Магнитски” срещу Пеевски и Желязков

Причината - липсват данни на извършено престъпление

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Прекратени са проверките срещу две от лицата в списъка “Магнитски” – депутата от ДПС Делян Пеевски и бившия заместник-председател на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Това обяви ръководителят на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова, в последния си работен ден на поста. Като причина тя посочи липсата на данни за извършено престъпление. 

“Това е направено, тъй като включително и проверяващият орган в лицето на Националната агенция за приходите (НАП) не констатира неправомерна дейност. В този случай прокурорът е в обвързана компетентност, не разполага с тези специални знания и в крайна сметка наблюдаващият прокурор се произнася по фактите, и обстоятелствата такива каквито са по извършената проверка”, заяви тя.

В същото време продължават разследванията за третия българин от списъка – намиращият се в Дубай хазартен бос Васил Божков. От утре, по делата ще работи Софийската градска прокуратура.

- РЕКЛАМА -spot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img