fbpx
17.8 C
София
събота | 21.05.2022 | 13:07:18
събота | 21.05.2022 | 13:07:18
17.8 C
София

Спецпрокуратурата е прекратила проверката срещу Татяна Дончева по случая “500К”

Данните за корупционно престъпление са „нищожни“, коментират от държавното обвинение

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Специализираната прокуратура е прекратила проверката на твърденията на “Има такъв народ”, че юристът и лидер на “Движение 21” Татяна Дончева е предлагала подкуп на техни депутати. Това заяви ръководителят на спецпрокуратурата Геновева Маджарова и допълни, че бившият депутат няма да бъде разследвана за корупционно престъпление.

В началото на есента миналата година зам.-председателят на “Има такъв народ” Тошко Йорданов обвини публично Татяна Дончева, че е предлагала подкуп на депутат от неговата партия, за да получи подкрепа за евентуално правителство. По-късно стана ясно, че депутатът от партията  на Слави Трифонов е Радостин Василев, настоящ министър на младежта и спорта, тогава председател на правната комисия в 45-тото Народно събрание.

В предаване по телевизия 7/8  Василев разказа как е бил потърсен от Татяна Дончева в неговия офис, след като е станало ясно, че ИТН няма да реализира мандата за съставяне на правителство. В хода на разговора Дончева, според Василев, е развила тезата как трябва да се отстранят сценаристите в неговата партия от вземането на сериозни решения , или да бъдат отцепени 20-30 депутати от ИТН, които да гласуват извън официалната политика на партията.

Самият подкуп, който според Василев е представлявал “едно нарисувано листче, на което пише 500К”, му е бил подаден с многозначителен жест от Татяна Дончева в края на разговора, но той се направил, че не разбира какво е това, след което споделил случката с Тошко Йорданов.

В отговор Дончева реагира остро и заяви, че ще потърси правата си в съда.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук