fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 14:13

Спътникови снимки показват движение на руска военна техника от и към границата с Украйна

Украинските правителствени сили отрекоха обвиненията, че са нанасяли удари по сепаратистки позиции в източната част на страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Спътникови снимки показват, че Русия е изтеглила известно количество от своята военна техника от райони край границата с Украйна, но също така и пристигането на друга техника, съобщи Ройтерс.

Освен това, констатира агенцията, Русия все още разполага с голямо количество сили и оборудване близо до съседната си държава, съобщи частна американска компания днес, предаде БТА.

Снимките, публикувани от базираната в САЩ компания „Максар текнолоджис“, която от седмици проследява струпването на руските сили, не могат да бъдат независимо проверени от Ройтерс, посочва агенцията.

Вчера западните държави предупредиха, че има увеличаващо се руско военно присъствие по границите на Украйна, което е в противоречие с твърденията на Москва за частично изтегляне.

Междувременно украинските правителствени сили днес отрекоха обвиненията, че са нанасяли удари по сепаратистки позиции в източната част на страната.

“Въпреки факта, че нашите позиции бяха обстрелвани със забранени оръжия, включително със 122-милиметрови оръдия, украинските войски не откриха ответен огън”, заяви по телефона за Ройтерс дежурен пресаташе на Операцията на украинските обединени сили.

- РЕКЛАМА -spot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img