fbpx
More

  „Спаси София“: Над 1 млн. лв. годишно даваме за заплати на директорите в общинските транспортни дружества

  Сладко е да си директор на ГЕРБ по време на криза, нали? , питат от гражданската организация

  „Над 1 млн. лв. годишно даваме за заплати на директорите в 4-те общински транспортни дружества.“ Това съобщиха от гражданската организация „Спаси София“ във Фейсбук.

  Ето какво се казва в съобщението.

  Снимка: Пресцентър на “Спаси София”

  „Как ви звучи общинска заплата от 65 000 лв. на година? Сладко е да си директор на ГЕРБ по време на криза, нали? Докато Йорданка Фандъкова заплашва софиянци, че ще ни спре транспорта, организира протести и казва че няма пари за заплати на работниците, плащаме изключително щедри заплати на бордове на директори:

  • “ЦГМ” – 374 000 лв. за “ключов управленски персонал”.
  • “Столичен електротранспорт” – 230 000 лв. за съвета на директорите, а директорът Ганчев получава 65 000 лв.
  • “Столичен автотранспорт” – 175 000 лв. за съвета на директорите, а директорът Манов, сключил редица скандални сделки, получава 53 000 лв. през 2021г.
  • “Метрополитен” – 265 000 лв. за съвета на директорите, а директорът инж. Братоев получава 69 000 лв.

  4 млн. лв. на мандат отиват само за заплати на 20 члена на съветите на директори на общински дружества с множество дублиращи се функции. Затова “няма пари” за градския транспорт – те отиват в опорочени търгове и скъпо трудоустрояване на лоялни кадри!

  „Спаси София“: ГЕРБ организира протести, вместо да отговаря за провалите на Йорданка Фандъкова

  Затова искаме закриване на ЦГМ и сливане на дублиращите се структури в единна, по-малка. Така ще премахнем десетките скъпоплатени директорски позиции, секретарки, отдели, коли. Ще намалим разходите, оптимизираме процесите и новата структура ще е по-лесна за управление.

  Сега е времето за спиране на кражбите, освобождаване на институциите и истинска реформа на транспорта в София! Подарени от държавата милиони без реформи са милиони потънали в черната дупка на ГЕРБ в София.”