fbpx
15.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 09:20:07
петък | 27.05.2022 | 09:20:07
15.8 C
София

СОС ще разгледа предложение такса “паяк” в София да стане 120 лева

Това се посочва в доклад с вносител общинският съветник Карлос Контрера

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Двойно поскъпване на цената за принудително преместване на автомобил в София предстои да одобри Столичният общински съвет на утрешното си заседание. Това се посочва в доклад с вносител общинският съветник Карлос Контрера, публикуван на сайта на СОС.

В момента цената за принудително преместване на автомобил в столицата струва 60 лева. Контрера предлага тя да стане 120 лв. с основен мотив, че тя не е актуализирана от 2012 година. “Цената не е променяна повече от десет години и трябва да бъде актуализирана съгласно разходите, правени във връзка с преместването на превозното средство”, е записано в доклада до СОС.

Основният целен ефект с актуализацията на цената за принудително преместване на МПС, паркирало в нарушение на Закона за движение по пътищата, не е акумулирането на повече средства, а възпиращ ефект за нарушителите от по-високите разходи за освобождаване на автомобила, посочва вносителят. За сравнение в Белград се заплаща от 51 до 380 евро в зависимост от вида на превозното средство, в Букурещ – 105 евро, Любляна – 100 евро, Будапеща – 55 евро, Прага – 77 евро, Скопие от 40 до 56 евро. 

Според Карлос Контрера актуализирането на цената ще подобри поведението на водачите при паркиране, ще повиши вниманието им и ще стимулира спазването на правилата. От ЦГМ са изчислили, че стойността на разходите при принудително преместване на един автомобил е 126 лева и 54 стотинки. При приемането на новата цена прогнозните допълнителни разходи ще бъдат 2,1 млн.лв. повече спрямо събраните в момента при същия обем принудително преместени автомобили, допълва БТА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук