3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 00:29:04
3.6 C
София
понеделник | 06.12.2021 | 00:29:04

Софийският маратон в неделя променя движението и маршрута на обществения транспорт

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Традиционният софийски маратон ще превземе града в неделя. Макар да се провежда утре, подготовката и обезпечаването на маршрута му започва от събота. Първите ограничения, които влизат в сила от днес, са в района на площад “Княз Александър I”.

„Маратон София“ ще се проведе по следния маршрут: старт от пл. „Княз Александър I” пред национална художествена галерия по бул. „Цар Освободител”, бул. „Княгиня Мария Луиза” до пл. „Лъвов мост”, бул. „Княгиня Мария Луиза”, бул. „Витоша”, ул. „Алабин“, ул. „Ген. Гурко“, наляво по ул. „Г. С. Раковски“, бул. „Цар Освободител”, бул. „Васил Левски”, бул. „Княз Дондуков”, моста „Чавдар”, бул. „Владимир Вазов”, ул. „Тодорини кукли”, ул. „Левски вековен”, бул. „Владимир Вазов”, бул. „Ботевградско шосе“ до ул. „46“ /кв. „Враждебна“/, обратно по бул. „Ботевградско шосе“, бул. „Владимир Вазов“, моста „Чавдар“, бул. „Княз Дондуков“, бул. „Васил Левски“, ул. „Московска“, ул. „Дунав“, пл. „Св. Ал. Невски“, ул. „Оборище“, ул. „Г. С. Раковски“, бул. „Цар Освободител“ до пл. „Княз Александър I” пред национална художествена галерия, където е финалът.

По цялото трасе се спира движението на автомобили, като маршрутите на градския транспорт, движещ се в участъците, по които ще минат бегачите, или ще бъде скъсен, или ще заобикаля утвърденото трасе на маратона.

Участници от над 30 държави ще вземат участие в Софийския маратон тази неделя | NewsONE

Столичната дирекция на вътрешните работи ще осигурява охраната на маратона, постове за контрол и регулиране на движението на възловите кръстовища.

Стартът на маратона на 10 октомври е пред Националната художествена галерия, а финалната точка – в квартал “Враждебна”.

Поради ковид ситуацията и тази година няма да има масов старт.

- Реклама -spot_imgspot_img
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук