fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:10

Софийската опера гостува в Пловдив

Ще бъдат представени спектакли от три жанра

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Днес и утре на сцената на Античния театър в Пловдив ще гостува Софийската опера и балет . Тя ще представя спектакли от три жанра,  с един от най-предпочитаните мюзикъли от световните сцени – “МАММА МIА”.

Директорът на  Софийската опера и режисьор на спектакъла акад. Пламен Карталов обещава, че не само нашата, но и чуждестранната публика ще усети по различен начин театралното пресъздаване на популярните песни от репертоара на групата.

Друг зрелищен спектакъл, новост в репертоара на Софийската опера, е балетът “Хиляда и една нощ”. Той е по музика на азербайджанския композитор Фикрет Амиров. Премиерата на сцената на Античния театър в Града под тепетата е на 16 август. По думите на акад. Пламен Карталов, публиката в Пловдив ще има възможност да види едно истинско балетно бижу. То ще блести със своята ориенталска екзотика и ще остави без дъх дори най-претенциозния зрител.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img