fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 18:49

Социалните мрежи на помощ: Американска тийнейджърка се спаси от сексуално посегателство със знак от TikTok

Тайният знак е създаден в социалната мрежа, за да може жертви да потърсят помощ, без похитителите им да узнаят

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

16-годишна американска тийнейджърка успя да се спаси от отвличане и експлоатация, след като подаде знак за помощ с ръце, широко използван в социалната мрежа TikTok, съобщава Ройтерс.

Младото момиче е било заедно с похитителя си в автомобил, когато на една от пътните артерии в Кентъки е направило специфичния знак за помощ. Наблюдателен шофьор в близост разпознал сигнала за тревога и уведомил местните власти, които незабавно се отзовали и спрели автомобила за проверка.

Оказало се, че момичето наистина е задържано против волята си и вероятно е щяло да стане жертва на сексуална експлоатация. Тийнейджърката е откарана в болница и впоследствие предадена на семейството й, което живее в Ашвил, Северна Каролина.

Знакът за помощ, който масово се използва в TikTok, представлява първоначално отворена ръка със сгънат навътре палец като впоследствие четирите пръста се затварят в юмрук, а палецът остава вътре.

Viral TikTok hand signal for help saves missing teen - Dexerto
Сигналът, спасил 16-годишната тийнейджърка

Сигналът е разработен с цел, жертви на посегателства и отвличания, да могат да сигнализират, че нещо не е наред, без техният похитител да усети, че изпращат знаци за помощ.

След инцидента с младата американка, похитителят й е арестуван. Става дума за 61-годишен мъж, който е обвинен за незаконно задържане и сексуална експлоатация. По случая работи ФБР.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img