fbpx
18.8 C
София
12 август 2022 | петък | 03:49

Собственици на пътностроителния сектор не отидоха на срещата със служебния регионален министър Виолета Комитова

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Срещата на собствениците на фирми от пътностроителния сектор с министъра на регионалното развитие не се състоя. Според официалното съобщение на МРРБ, представителите на фирмите, които по-рано тази сутрин излязоха на национален протест пред ведомството, не са отишли на срещата.

Според протестиращите, министър Виолета Комитова е отказала да се срещне с тях. Повече от четири месеца МРРБ провежда срещи с представители на Българска браншова камара „Пътища“, с представители на фирмите, с профсъюзи и с работници – всичките без особен успех, припомнят от министерството. Зам.-министър Иван Шишков посочи, че ръководството на МРРБ очаква поканените собственици на строителни фирми да дойдат в министерството. След като до среща не се стигна, напрежението сред протестиращите ескалира и те решиха да се отправят по улиците на София. Те стигнаха и до Министерския съвет.

Според пътните строители държавата им дължи близо милиард за вече свършена работа по Републиканската пътна мрежа. Плащане обаче липсва от месеци.

Властта анонсира идеята плащането за неотложната зимна поддръжка да продължи, но плановите ремонти да се отложат до сключване на нови договори през пролетта, а вече изработеното да се уреди със споразумения. Пътните строители не са съгласни с подобно предложение и категорично искат да получат дължимото.

Те ще протестират отново в понеделник, от 8 ч., пред сградата на Министерския съвет, съобщи председателят на Браншовата камара „Пътища“  Стефан Чайков. Представители на ръководството на браншовата камара поискаха среща със служебния премиер Стефан Янев, която не се състоя.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img