fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 07:46:07
петък | 20.05.2022 | 07:46:07
5.7 C
София

Сняг през април затвори движението през Троянския проход

АПИ призовава шофьорите да тръгват за високопланинските проходи с автомобили, оборудвани за лоши метеорологични условия

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Сняг през април затвори Троянския проход. Временно е ограничено движението поради силен снеговалеж и снегопочистване. Сняг вали и по високите планински проходи в страната.

Около 10-12 см е снежната покривка на прохода “Петрохан”. Седем машини почистват и опесъчават пътя. Няма данни за закъсали автомобили.

Няма въведени ограничения за преминаване през прохода Предел заради снега. В момента там вали мокър сняг, няма образувана снежна покривка, информира БНТ. Снегопочистващите машини са в готовност да обработват пътната настилка при необходимост. Заради очакваната нова снежна покривка в планините остава висока опасността от лавини.

Вчера под хижа Вихрен е паднала лавина. Няма пострадали хора, няколко автомобила са били блокирани в района, а пътниците са се евакуирали. В момента пътят към хижата остава блокиран за автомобили. Преминаването се осъществява само пеша.

АПИ призовава шофьорите, на които им предстои пътуване през високопланинските проходи, да тръгват с автомобили за лоши метеорологични условия и да карат със съобразена скорост.

В същото време топлоподаването във Враца е временно спряно до 7:00 часа на 21 април, заради изграждането на нови газопроводи, информира БНР.

Дейностите са по присъединяването на новите технологични съоръжения към газопреносната мрежа на “Булгартрансгаз” в района на града и подземното газохранилище Чирен. Това налага временно да спре подаването на природен газ към „Топлофикация-Враца“. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук