fbpx
More

  Служители на затворите излязоха на протести (ВИДЕО)

  Синдиката на служителите в затворите ще участва и в готвения съвместен национален протест в София на 12 юни

  Въпреки поканата за среща с ръководството на Министерството на правосъдието, служителите в затвори в цялата страна излязоха рано тази сутрин на протест. Към недоволството се включиха и колегите им от Синдикалната федерация на служителите в МВР.
  Точно в 9 ч служители от Централния софийски затвор излязоха точно на символичен протест пред портала. Председателя на синдикалното дружество в софийски затвор Емил Велков, още веднъж напомни ,че исканията им не са се променили в последните 13 години.

  Служителите настояват за изравняване на заплатите в сектор “Сигурност”, допълнително назначаване на хора в надзорния състав, в медицинския сектор и въобще в обслужващия персонал. От Синдикалното дружество споделят, че в годините са водили разговори с различни ръководства на вътрешно министерство , но в крайна сметка до реални резултати не се стигало .

  Няколко десетки служители от Старозагорския затвор се събраха на протест тази сутрин. Те настояват за увеличение на заплатите с 25 на сто и реформи в сектор „Сигурност“.

  Надзирателите от затвора във Враца подкрепиха протеста. Като ключов проблем те подчертаха недостига на надзиратели и настояха за назначаването на още хора на тази длъжност.

  Свободните от наряд надзиратели от затвора в Бобов дол – около 40 души, протестираха пред входа на комплекса. През цялата седмица около 100 надзиратели в Бобов дол протестираха символично.
  Полицаи, пожарникари и служители в арестите също се включиха в символичния протест в Шумен. Служителите от ловешкия затвор – вторият по големина в България, също изразиха недоволството си .
  Ръководството на Синдиката на служителите в затворите ще участва и в готвения съвместен национален протест в София на 12 юни.