fbpx
More

  Служители на Летище София върнаха забравени бижута за над 30 хил. долара

  Изпълнителният директор Хесус Кабайеро лично е поздравил екипа по наземното обслужване за отличната работа

  Подаръчна кутия, съдържаща близо половин килограм накити от благородни метали бе намерен от служителите по чистотата на борда на самолет. Бижутата за над 30 хил. долара. Това съобщиха от пресцентъра на столичното летище.

  Случката е от 22 май, а бижутата са били върнати на собственика още същия ден. Изпълнителният директор на летището Хесус Кабайеро лично е поздравил екипа по наземното обслужване за отличната работа, професионална отговорност и морално отношение.

  „Благодаря на колегите за примера, който дават. Наясно сме, че хората са тези, които правят разликата и се радваме, че имаме истински професионалисти на летището. Такова поведение ще ни помогне да станем петзвездно летище през следващите пет години, което е главната ни стратегическа цел“, заяви Кабайеро.

  Всеки ден служителите на столичната аерогара намират десетки загубени и забравени вещи. Пътниците най-често търсят своите телефони, лаптопи, дамски чанти, документи и други лични вещи. В терминалите, на лентите за багаж, в автобуса или самолета независимо къде са открити те биват прибирани, описвани и съхранявани до тяхното предаване на собственика им. Често връщането на вещите на благодарните пътници става и със съдействието на авиокомпаниите, коментираха още от летището.