fbpx
17.7 C
София
13 август 2022 | събота | 07:00

Служебното правителство връща в съда казуса с лабораторията на “Капитан Андреево”

Сагата с един път лишената от лиценз лаборатория продължава

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Служебното правителство има решимост държавата да си възвърне контрола въpxy плoдoвeтe и зeлeнчyцитe, внoc oт тpeти cтpaни, които влизат през граничния пункт “Kaпитaн Aндpeeвo”, заяви по БНР бившия заместник-министър на земеделието Иван Христанов.

Върховният административен съд възстанови дейността на фирмата “Евролаб 2011” като оператор по товарене и разтоварване на пункта, след като е установил незаконосъобразни действия на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Това стана, след като веднъж въпросната лаборатория беше лишена от правото да оперира на пункта, а разкритията около дейността й скандализираха обществеността.

В съда бяха образувани три дела по жалби срещу издадени от изпълнителния директор на БАБХ през май заповеди и писма.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img