fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 04:45

Обрат: Само за 6 месеца д-р Стойчо Кацаров смени мнението си за ваксините и “зеления” сертификат

Служебният здравен министър на двата полюса

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img


Само за няколко месеца служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров обърна на 180 градуса мнението си за т.нар. “зелен” сертификат.

През април, в ефира на “Дарик радио”, той твърди, че ако се изисква сертификат за имунизация за пътуване или за постъпване на работа, това е класически пример за непряка дискриминация – създаване на предпоставка за отнемане на права. Тогава Кацаров е председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването.

В същото интервю, дадено на 9 април, сегашният министър на здравеопазването коментира и възможността ваксинирани хора да предават заразата.

“Ако имунизираните продължават да заразяват, значи ваксините не работят. Ваксинираният човек, който има имунитет, не може да се зарази, а ако ти самият не си заразен, не можеш да предаваш вируса”, казва Кацаров.

Днес, няколко месеца по-късно, вече в ролята на служебен здравен министър, позициите му по отношение на ваксините и “зеления“ сертификат са коренно различни. Дори самият Кацаров призовава хората да се ваксинират, ако желаят, разбира се.

Дни преди да даде зелена светлина за въвеждането на “зеления” сертификат, той казва:

“Към днешна дата няма да има промяна в действащите мерки, но посоката, в която се върви, е нашите мерки да станат като тези, които виждаме в голяма част от европейските страни. По-скоро не ограничения от типа 50% или 30% от капацитета, а по-скоро пълен капацитет, но със “зелен сертификат” за преболедуване, ваксинация или тест. По този начин ще се изравнят нашите мерки с мерките, които се прилагат в Гърция, Франция, Германия, Италия и други европейски страни”, обяснява тогава Кацаров.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img