fbpx
More

  Министър и районен кмет: Комплексът “Червено знаме” има потенциал да се превърне в спортно градче

  Обсъдени са вариантите и за публично-частно партньорство

  Спортният комплекс “Червено знаме” в София има потенциал да се превърне в спортно градче. Това заявиха служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов и кметът на столичния район „Слатина“ Георги Илиев. Те се запознаха с актуалното състояние на спортната база.

  И двамата бяха единодушни по отношение на това, че спортната база задължително трябва запази предназначението си, а именно – да остане за спорт.

  Според тях цялата зона е изключително подходяща да се превърне в спортно градче,  в което могат да се провеждат спортни състезания на най-високо ниво и на никого няма да пречи – зоната е отдалечена, в близост няма жилищни сгради, а районът е комуникативен, с добри транспортни връзки и перспективи.

  Спортните съоръжения – зала „Арена Армеец“ и комплекс „Червено знаме“ с плувните басейни, залите по гимнастика, борба и волейбол, са собственост на Министерството на младежта и спорта, но всички те се намират на територията на район „Слатина“.

  Те обсъдиха и визията за бъдещето спасяване на съществуващата база, както и възможностите за възстановяване на спортните съоръжения. Взеха се под внимание и вариантите за публично-частно партньорство или подкрепа от държавата. 

  „Спортът е социален феномен и сме длъжни да осигурим на децата и състезателите място, съответно да спортуват и за подготовка“, каза министър Кузманов.

  Районният кмет Георги Илиев заяви своята готовност да съдейства за реализирането на плановете.