fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:15

Служебният премиер Гълъб Донев назначи седем заместник-министри

Тома Томов заема поста заместник-министър на здравеопазването за втори път

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Служебният министър-председател Гълъб Донев назначи още седем заместник-министри в три министерства.

В Министерството на здравеопазването са назначени Тома Томов и Лидия Стойкова.

Тома Томов заема поста заместник-министър на здравеопазването за втори път, като същата длъжност той изпълнява през 2021 г. От март 2020 г. до настоящия момент е началник на COVID- отделението в Александровска болница. Преди това е бил вр.и.д. главен секретар в администрацията на същата болница. Висшето си образование получава в Медицинския университет в София.

Лидия Стойкова е доктор по социална медицина и организация на здравеопазването и фармацията със специализация в областта на майчиното и детско здраве. Управлявала е проекти свързани с иновативни решения в областта на биотехнологиите. В периода май 2021 г. – декември 2021 г. е била началник на кабинета на министъра на здравеопазването.

За заместник-министри на иновациите и растежа са назначени Надя Христова и Стефан Савов.

Надя Христова е магистър по специалността “Счетоводство и контрол”. Има дългогодишен опит в банковия сектор, като последно е работила във Фонд на фондовете и в Българската банка за развитие.

Стефан Савов е магистър по специалността “Финанси” и специалността “Външнополитически отношения”. Има дългогодишен опит като журналист, автор е на редица публикации на финансова и икономическа тематика. През периода август 2017 година – август 2022 година е бил съветник в администрацията на президента.

В Министерство на вътрешните работи за заместник-министри са назначени Моника Димитрова-Бийчър, Емил Ганчев и Венцислав Катинов.

Моника Димитрова-Бийчър притежава магистърска степен по специалностите “Право” и “Международни отношения” от СУ “Св. Климент Охридски”. Била е част от екипа, който създава Агенция по обществени поръчки през 2004 година, участвала е в процеса по договаряне на техническата рамка по Инструмента “Шенген”. Била е Ръководител на управляващия орган на Оперативна програма “Административен капацитет” към Министерство на финансите в периода 2011 г. – 2016 г. и директор на дирекцията. Димитрова-Бийчър е била служебен заместник-министър на финансите от май 2021 г. до декември 2021 г.

Емил Ганчев е заемал длъжността заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 г., както и в периода май 2021 г. – декември 2021 г. От май 2017 г. до началото на 2020 г. е бил заместник-директор на Бюрото по защита при главния прокурор. От юни 2020 г. до май 2021 г. е бил служител в Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Завършил е Висшия институт при МВР със специалност “Право”.

Венцислав Катинов е заемал поста заместник-министър на вътрешните работи от края на януари до май 2017 г., както и в периода май 2021 г. – декември 2021 г. От 2014 г. – 2015 г. е бил директор на Областната дирекция на МВР в Плевен. Има висше икономическо образование, завършил е Стопанската академия “Д.А. Ценов” – гр. Свищов.

От длъжността заместник-министър на вътрешните работи са освободени Таня Петровa, Стоян Темелакиев и Ангел Симеонов. Освободени са също Карина Ангелиева и Десислава Бонева от длъжността заместник-министър на иновациите и растежа.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img