fbpx
21.4 C
София
13 август 2022 | събота | 00:09

Случва се и на президенти: Джо Байдън задряма на срещата за климата в Глазгоу

Американският президент имаше натоварен график в Европа през последните дни

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

30 секунди са нищожен времеви отрязък от деня, но понякога могат да значат всичко за уморен президент. Американският държавен глава Джо Байдън бе уловен от оператори да заспива по време на глобалната среща на ООН за климатичните промени в Глазгоу. Байдън е със затворени очи за около 30 секунди, докато в същия момент тече видеообръщение на активист за правата на хората с увреждания.

Хумористично или осъдително, мнозина побързаха да оценят обективно последната седмица на стопанина на Белия дом, който имаше изключително натоварен график.

Пристигайки в Европа, Байдън беше приет от папата във Ватикана, а след това участва на двудневната среща на Г – 20 в Рим. Американският президент проведе важни разговори с турския си колега Реджеп Ердоган, в контекста на засилено дипломатическо напрежение между двете държави. Веднага след това Байдън замина за Шотландия, където по инициатива на ООН, държави от различни краища на планетата обсъждат климатичните промени.

Случката набързо активизира бившия президент Доналд Тръмп, който яростно се противопоставя на твърденията, че съществува глобално затопляне.

“Дори Байдън не може да слуша повече за измамата наречена “глобално затопляне”. Това е седмата най-голяма измама, след фалшификациите на изборите през 2020г. , импийчмънта, Русия, Украйна и т.н.”, написа Тръмп в имейл до редакциите на американски медии.

“Байдън отиде в Европа с твърдение, че глобалното затопляне е сред най-важните приоритети, но заспа пред целия свят на самата конференция. Никой няма да заспи, ако наистина е воден от ентусиазма по определена тема”, коментира републиканецът.

На 20 ноември Байдън ще навърши 79 години.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img