fbpx
30.8 C
София
4 юли 2022 | понеделник | 17:37

След три години съдебни спорове бяха подписани договорите за тунела под Шипка (ВИДЕО)

Съоръжението, ще е с дължина 3 км 220 м

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img

Председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Тодор Василев подписа договорите за проектиране и строителство на тунел под Шипка. Съоръжението, ще е с дължина 3 км 220 м и е възлова точка при движението в посока Север – Юг. Тунелът ще осигурява преминаването през Стара планина в централната част на България.

От обявяването на обществената поръчка досега изминаха близо три години, като решението за избор на изпълнител беше обжалвано в съда. Избраният изпълнител е консорциум от три български фирми – същият, който изгради и обходния път, довеждащ до тунела. Стойността на договора е 358 020 000 лв. Срокът за изпълнение на поръчката е 8 месеца за проектиране и 3,5 години за строителство. Жителите на Габрово остават скептични, че реално ще стартира строителство на мащабното съоръжение.

Обществената поръчка предвижда строителство на участък с дължина над 10 км, от които 8 км са ново строителство, както и 5 тунела с обща дължина 4 км, съобщиха от АПИ. Ще бъдат построени още 6 моста и 1 подлез.

- РЕКЛАМА -spot_imgspot_img
Тоня Стоянович
Тоня Стояновичhttp://www.newsone.bg
Тоня Стоянович работи като журналист повече от 20 години. Първите си стъпки в бранша прави под ръководството на Томислав Русев, като спортен репортер. Споделя, че никога няма да забрави първия си урок, а именно правилото ,че няма лош отговор ,а лошо зададен въпрос. В последната година от следването си в Национална спортна академия „Васил Левски“ записва втора специалност спортна журналистика. Почти 10 години отразява състезания от моторните спортове, волейбол, борба и др. Завършва магистратура “Електронни медии“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. От 2013 година работи като репортер,редактор и водещ в политическите новини в телевизия. В живота и в работата си винаги си напомня думите на италиански поет Данте Алигиери, че „Най-горещите места в ада са предназначени за онези, които по време на големи морални изпитания са пазили неутралитет.“
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here