Служители на Агенция “Митници” са извършили рутинна проверка на багажа на топ модела Наоми Кембъл на Летище София на случаен принцип, което е част от задълженията на митническите служители. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията, цитирани от БТА.

В Агенция “Митници” няма постъпило оплакване от нея или неин представител, се казва в съобщението. Наоми Кембъл е пристигнала в България на 19 май за участие в снимки за реклама.

Фотомоделът шокира света, като сподели за расистка случка в София, съобщи в. “Дейли Мейл”. Според публикацията Кембъл останала потресена, тъй като я претърсили на летището в София само защото е чернокожа.

“Наоми беше много разстроена. На пристигане я спряха власти на летището и наредиха пълна проверка на вещите й. Не стана ясно дали са служители на летището, или други. Тя смята, че е само заради цвета на кожата й”, каза източникът на “Дейли Мейл .

“Наоми напусна с бейзболна шапка и чанта в ръце, настани се в хотел. Пристигна с толкова ентусиазъм да снима в София, но това определено я разстрои. Все пак изпълни ангажимента си”, допълни източникът на таблоида.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here