fbpx
25.8 C
София
11 август 2022 | четвъртък | 18:46

Анкета: Близо 39% искат “Възраждане” да получи третия мандат

Близо 15% от анкетираните са дали отговор “не ме интересува”

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

След проведената съвместна и поръчана от изборна платформа BGVOTE анкета, реализирана в сайта на newsONE, 38,89% от хората са на мнение, че третият мандат за съставяне на правителство трябва да бъде връчен на ПП “Възраждане”. 

Платформата стартира на 1 юли и е първият по рода си медиен инструмент в България, който е ориентиран към най-наболелите обществено-политически проблеми на гражданите. 

Анкета на newsONE

Според проведената анкета мнозинството от респондентите споделят, че ПП “Възраждане” трябва да получи третия мандат за съставяне на правителство от президента Румен Радев. 

Близо 19% от анкетираните споделят, че мандатът трябва да бъде връчен на “Демократична България”, а почти 15% от читателите посочват, че БСП трябва да получи проучвателен мандат за съставяне на правителство. 

Близо 15% от анкетираните са дали отговор “не ме интересува”, а 8% са посочили, че партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” трябва да получи мандат за съставяне на правителство. 

Най-малък процент от участниците в анкетата – близо 5% са посочили, че ДПС трябва да получи мандат от президента Румен Радев. 

В анкетата са участвали общо 16 237 човека от страната и чужбина.

- РЕКЛАМА -spot_img
NewsONE
NewsONEhttps://www.newsone.bg
Инфо за нас.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img