fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:35

След палежа: Приключиха ремонтните дейности по фасада на Културния център “Иван Михайлов” в Битоля

Сред най-важните инициативи на клуба в момента е регистрирането на българско неделно училище в Битоля и Охрид

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Приключиха ремонтните дейности по фасадата на Културния център “Иван Михайлов” в Битоля. Тя беше опожарена в началото на месец юни тази година. Ремонтът беше финансиран от д-р Милен Врабевски, който веднага след вандалския акт обяви, че ще “Българска памет” ще поеме всички разноски по възстановяването на средището.

“Продължаваме да работим на пълни обороти, защото вярваме в нашата кауза. Няма да спрем да се борим за правата на българите в Република Северна Македония. Благодарни сме на д-р Милен Врабевски, че за пореден път подкрепи нашата дейност и финансира ремонта на сградата след палежа. Случката само ни мотивира повече и ни показа, че сме на прав път”, казаха от културния център в Битоля. 

Д-р Милен Врабевски е основният спомоществовател на културния клуб. Основателят на Фондация “Българска Памет” от дълги години опосредства комуникацията на центъра с България, финансира дейността му и прави множество дарения, част от които оборудване на клуба, осигуряване на лек автомобил за нуждите на екипа, покриване на месечните разходи на организацията, текущи ремонти, учебни помагала и пособия. 

Сред най-важните инициативи на клуба в момента е регистрирането на българско неделно училище в Битоля и Охрид. Основен спомоществовател за реализирането на тази идея отново са д-р Милен Врабевски и Фондация “Българска Памет”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Петър Копринков
Петър Копринковhttp://www.newsone.bg
Петър Копринков е журналист в информационния сайт NewsONE. Той е студент по Журналистика в Софийския университет “Св. Климент Охридски”. Има опит като стажант в БНР и като автор на материали в спортната секция на bTV.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here