fbpx
18.8 C
София
13 август 2022 | събота | 19:50

След консултациите при президента от “Възраждане” обявиха, че изходът от кризата е в нови избори

Според лидера на партията Костадин Костадинов сегашният парламент е фалирал както морално, така и управленски, идейно е напълно "импотентен", има проблеми със събирането на кворума

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Най-добрият начин за излизане от кризата са нови избори, защото сегашният парламент е напълно изчерпан. Това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов на консултациите при президента Румен Радев, които той провежда днес с парламентарните сили преди връчването на третия мандат за ново правителство в рамките на настоящия парламент.

По думите на Костадинов сегашният парламент е фалирал както морално, така и управленски, идейно е напълно “импотентен”, има проблеми със събирането на кворума. Според него не е  много сигурно дали ще се повтори същата ситуация в следващия парламент. Това може да каже само и единствено българският избирател, отбеляза лидерът на “Възраждане”. Той добави, че тази политическа криза беше създадена от хората, които сега искат да я разрешат, създавайки ново правителство. 

Костадинов каза, че ситуацията е непредсказуема с оглед на това, че има тежка международна обстановка, която продължава да се усложнява. Точно поради тази причина нагласите и настроенията на гражданите могат да се променят буквално в рамките на дни и часове. Затова според Костадинов най-доброто решение за успокояване на обществената нагласа са новите избори. Нека енергията на българските граждани да бъде насочена в следващите два месеца и половина към състезание на идеи и платформи в предизборната борба, вместо в нова порция парламентарни скандали, неприятни вътрешно партийни борби и всякакви други моменти, които превръщат българската демокрация в нещо, което все повече отвращава гражданите, каза Костадинов.

Президентът Радев отново каза, че въпросът за властта е важен за решаването на политическата криза, но хората очакват ефективни решения от отговорните институции, най-вече от парламента. Проблемите остават и дори могат да се задълбочат поради липсата на Народно събрание и опасността след предсрочни избори да се повтори същата политическа конфигурация в парламента, каза президентът, цитиран от БТА.

Държавният глава Румен Радев проведе днес политически консултации и с „Продължаваме Промяната“, ГЕРБ-СДС, ДПС, „БСП за България“, „Има такъв народ“, „Демократична България“. 

- РЕКЛАМА -spot_img
Нели Ставрева
Нели Ставреваhttp://www.newsone.bg
Журналист с дългогодишен опит в печатни и електронни издания. Дипломиран журналист в “Университета за Национално и световно стопанство”. Работила е като редактор и продуцент във водещи български масмедии.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img