fbpx
More

  След кибератаката: „Български пощи“ възстановяват приемането на плащания за местни данъци и такси

  Дружеството продължава да работи усилено за възстановяване на всички предлагани услуги

  „Български пощи“ възстановяват приемането на плащания за местни данъци и такси. Списък на пощенските станции, в които може да се извърши плащане, е наличен в сайта на дружеството. Това съобщиха от пресцентъра на БП.

  В пощенските станции може да се платят местни данъци и такси към всички общини, посочени в приложения списък на общините. За целта е достатъчно да се съобщи на обслужващия служител единния граждански номер на данъчно задълженото лице.

  „Български пощи“ продължават да работят усилено за възстановяване на всички предлагани услуги. Припомняме, че криптовирус блокира работата на “Български пощи”. Според вицепремиера Калина Константинова на 4 април става заразяването, най-вероятно с “троянски кон“.

  “Твърди се, че заразяването е станало чрез получен фишинг имейл от мним частен съдебен изпълнител. Служител на пощите го е отворил на служебния си компютър, който е с операционна система XP, а тя не се поддържа от “Майкрософт” от 2014 година”, разясни в началото на май Любомир Тулев, експерт по информационна сигурност.