fbpx
More

  След 40-годишна пауза ABBA издаде нов албум

  През май предстоят концерти, като в тях ще се включат, чрез холограми и членове на групата

  След 40-годишна пауза ABBA издаде новия си албум Voyage. Той е първият след разпадането на формацията. Албумът вече е достъпен за слушане както в интернет, така и на компактдискове и аудиокасети.

  На виртуална пресконференция в Лондон, в началото на септември, групата разкри, че планират албум Voyage с 10 нови песни. Беше съобщено също, че в Лондон ще бъде изнесен концерт на арена, построена специално за събитието, и с капацитет за 3000 души. Шоуто ще носи същото име като албума.

  ABBA пуска неиздавана песен | NewsONE

  Стана ясно, че ще излязат десет музиканти на живо, заедно с четирима от ABBA – холограми на членовете на квартета. Според официалния сайт на шоуто първите концерти са предвидени за края на май догодина, се посочва в съобщение, публикувано на официалната интернет страница на групата – abbasite.com, където може да бъде слушан и новият албум, и да се закупят билети за концертите им.

  ABBA се разпускат завинаги след турнето | NewsONE

  Според BBC в света са продадени около 400 милиона сингли и записи на групата. През 2015 г. песента на ABBA Dancing Queen беше въведена в престижната зала на славата на американските награди „Грами“.