fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 03:34:27
петък | 27.05.2022 | 03:34:27
17.8 C
София

Слави Трифонов: Няма абсолютно никаква причина да оттеглям кандидатурата на Любомир Каримански

"Цялата тази история за избор на управител на БНБ започва да прилича на мелодрама, с елементи на сапунен сериал", посочва той

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Няма абсолютно никаква причина да оттеглям кандидатурата на Любомир Каримански. Това написа лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов в профила си във Фейсбук.

“Цялата тази история за избор на управител на БНБ започва да прилича на мелодрама, с елементи на сапунен сериал. В България има закони, най-добре е те да се спазват. Всичко останало са емоции и фантазии”, посочва Трифонов.

“Няма да оттегля кандидатурата на Любомир Каримански – той е добър специалист и достоен кандидат. И парламентът ще реши. Такъв е законът”, заявява още .

Ние твърдо стоим зад нашата кандидатура за управител на БНБ и това е достойното поведение,  каза Ива Митева, народен представител от „Има такъв народ и заместник-председател на парламента, в предаването “Неделя 150” по БНР по повод предстоящата среща на лидерите от управляващата коалиция днес, на която се очаква да бъде обсъден изборът на управител на Българската народна банка, допълва БТА.

ИТН предложи свой кандидат за поста – депутата Любомир Каримански, председател на парламентарната бюджетна комисия.. “Продължаваме Промяната” издигна председателя на парламентарната си група – Андрей Гюров. Другите два коалиционни партньора отчетоха като грешка липсата на единна номинация от управляващата коалиция. И “Демократична България” и “БСП за България” призоваха за оттегляне и на двамата кандидати и започване на нова процедура по избор на управител на БНБ.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук