fbpx
17.8 C
София
петък | 27.05.2022 | 02:29:48
петък | 27.05.2022 | 02:29:48
17.8 C
София

Слави Трифонов: Началникът на кабинета изрече клевети по адрес на Любомир Каримански

Изявлението му е по повод изказвания на говорителя на кабинета Лена Бориславова и председателя на парламента Никола Минчев

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Управляващата коалиция няма единен кандидат. Това написа във Фейсбук лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов по повод на избора на нов управител на БНБ. Късно снощи той публикува пост, в който коментира, че в свои телевизионни изказвания председателят на Народното събрание Никола Минчев и Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на премиера, са направили внушения относно надпреварата за гуверньор на институцията. Кандидатите за поста са двама – Любомир Каримански от ИТН и Андрей Гюров – от “Продължаваме Промяната”.

Трифонов отбелязва също, че са направени внушения и за биографията на Каримански.

“Управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати”, уточнява лидерът на “Има такъв народ”.

“Началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите правомощия и изрече внушения и клевети по адрес на Любомир Каримански”, пише още във Фейсбук Трифонов.

Трифонов заявява, че тъй като работа му в момента е да пази стабилността на коалицията, няма да отговори той. Затова прикачва видео с отговорa на Любомир Каримански.  

“Недопустимо е от страна на правителството да се вмешателства в независимостта на една такава институция със 140-годишна история, както е и недопустимо да се казва на Народното събрание кой е точният кандидат. Важно е да се направи и още едно уточнение и то е свързано с това кой има право да говори от името на коалицията, кой е упълномощен и дали има такъв човек, който да е упълномощен. Към настоящия момент на мен не ми е известно някой да е бил упълномощаван да говори от името на коалицията, тъй като ние – “Има такъв народ”, сме част от коалицията. Не ми е известно също така да е имало среща на която съответните коалиционни партньори да са посочили един от двамата кандидати като фаворит”, заяви Любомир Каримански.

От коментара на Каримански става известно още, че някой го е посъветвал да се откаже от надпреварата за поста. Той призовава да се запази високото професионално ниво, показано по време на изслушването на двамата кандидати в бюджетната комисия. 

Каримански и Гюров бяха изслушани в комисията преди седмица, като се очаква гласуването за нов управител на БНБ да бъде тази седмица на редовно заседание на парламента. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук