fbpx
31.5 C
София
8 август 2022 | понеделник | 19:20

Слави Трифонов: Изнесената информация за магистрала “Хемус” не е скандална, а е умопомрачителна

Според него това не е кражба, защото за нея се изисква план, хитрост, та дори и смелост

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Изнесената информация от МВР за строителството на само един Лот от магистрала “Хемус” не е скандална, а е умопомрачителна. Според тази информация, от преведените предварително 84 милиона лева, без да е построен и един милиметър магистрала, 60 милиона са изнесени с чували и сакове. Това написа в профила си във “Фейсбук” лидерът на “Има такъв народ” Слави Трифонов, който коментира разразилия се скандал с изграждането на магистралата.

“Забележете, първо, това го казва МВР – институцията, определена да се грижи за нашата сигурност и спокойствие, и да съблюдава за спазването на законите. Второ, парите са преведени от държавата на кухи фирми, създадени за по 2 лева от малоимотни или криминално проявени граждани. И трето, още в същия ден, в който тия пари – 60 милиона, са преведени от държавата, те са изтеглени и изнесени с чували и сакове в неизвестна посока”, пише той.

МВР: 60 млн. лв. за строежа на АМ „Хемус“ са изнесени в сакове и чували | NewsONE

По думите му това не е кражба, защото за нея се изисква план, хитрост, та дори и смелост.

“Разбира се, и липса на морал, за да я реализираш. Това не е кражба. Това е вземане. От нещо, което смяташ за свое – да си вземеш. Да не те е страх от закон, защото то и законът си е твой. Да не те е страх от погазване на морал, защото ти си свикнал. Вземаш им парите на хората, пък те, така или иначе, ще си траят. Така че това не е кражба”, твърди Трифонов.

Според него това са самозабравили се хора, на които сме се доверили да управляват нашите пари, просто си взимат от тях, когато им скимне. Не за друго, а защото може.

“И сега какво? Сега какво, а? Какво ще стане? Ще ги накажат ли тия, които са взели парите? Ще влязат ли в затвора? Ще върнат ли парите? Ние ще търсим ли непримиримо справедливост? Или кой ял-ял – кака се ожени?” пита той.

И ако ние, скъпи приятели, не си търсим правата, не си търсим парите, не търсим справедливост и наказание за виновните, ако ние не държим отговорни институциите, независимо дали говорим за МВР или пък за прокуратура, значи, съгласете се – ние заслужаваме всичко това. Съжалявам, но ще цитирам Остап Бендер: “Делото по спасяването на давещите се е дело на самите давещи се”, завършва Трифонов.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here