fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 04:34

Слави Трифонов: ИТН излиза от преговорите, няма да подкрепи нов кабинет

Той обвини ДБ в "симулация на преговори"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

“Има такъв народ” вече няма никакво място в преговорите за съставяне на кабинет. Отиваме на избори. Това заяви лидерът на партията Слави Трифонов в извънредно изявление по повод изтеклия запис от среща на парламентарната група на “Демократична България”.

Той коментира, че те няма да подкрепят нов кабинет в настоящия парламент. Като причина за решението им посочи изтекъл разговор с участието на Христо Иванов от ДБ.

“Днес Христо Иванов и ПГ на ДБ за първи път говориха това, което наистина мислят – в сградата на НС, в ефир, в интернет, с включени микрофони и камери. Говориха, защото не знаеха, че са на живо и лицемерието им лъсна пред всички. За първи път видяхме истинското лице на лъжата, манипулацията и политическа еквилибристика”, коментира Трифонов.

Той цитира думи на Иванов, в които казва: “ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели”, т.е. – нещата започнаха леко да се размиват”.

Трифонов заключи, че в прав текст Иванов признава, че ПП и ДБ ги наричат мафия, не защото е така, а защото така те изглеждат “бели”.

“Признаха, че нагло, брутално лъжат. Това е просто отвратително”, отсече Трифонов.

Той обвини ДБ в “симулация на преговори”. “Лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. Всички чакаме мандатоносителят да каже кой ще е кандидатът за премиер, как ще изглежда тяхното предложение за правителство. А те мислят, че трябва да се обсъжда какъв министерски пост ще заеме Кирил Петков. Ами, никакъв, бе, Христо! Никакъв министерски пост не трябва да заема Петков. Нали за вас от ДБ и ПП най-важна беше България – политиките, управленската програма? Ето ви лицемерието в най-чист вид”, категоричен беше лидерът на ИТН.

Трифонов риторично попита дали е изтривалка. “Аз ли съм оправданието за некадърността на едни аматьори? Аз ли съм мафия, защото така ви изнася? Лъжете безсрамно, нагло и отвратително! Отвращавате ме! Нямате никаква чест и достойнство и вместо да създавате – рушите! Оказа се, че неадекватността и неспособността да се управлява не може да се прикривана с добре облечени думи. С добре облечени думи може да продаваш пробиотици, но не и да управляваш държава! Затова сега ще бъда пределно ясен – ние вече нямаме място в тези безсмислени и лицемерни преговори, защото току-що Христо Иванов ги прекрати’, заяви той.

Лидерът на ИТН обяви, че правителство на лицемерието няма да правят и няма да го подкрепят, и ще отидат на избори.

“Не се страхуваме от избори и това какво ще се случи на тях”, допълни Трифонов.

И напомни на избирателите, че те са суверенът и трябва да решат „дали да дадат доверието си на хора, които казват истината, или на такива, които лъжат и лецемерничат”.

- РЕКЛАМА -spot_img
Владимир Христовски
Владимир Христовскиhttps://www.newsone.bg
Владимир Христовски е заместник главен редактор и журналист в информационния сайт NewsOne.bg. Той има дългогодишен опит, придобит при работата си във вестници, радио, телевизия и информационна агенция. През годините той се насочва към създаването на новини за хората. Христовски вярва, че журналистиката, освен че трябва да информира точно и безпристрастно, трябва да помага и решава трайно проблеми, да бъде в основата на законодателни промени, водещи до качествената промяна на живота на обществото. В NewsOne.bg Владимир Христовски ще Ви информира за актуалното и най-важното от деня в страната, от сферата на Столичната община, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, културата. Също така ще Ви среща с добрия пример, ще съдейства за разрешаването на проблеми и ще Ви среща с интересни и вълнуващи личности. Като запазена негова марка, той ще търси и отговорите на онези въпроси, които малцина журналисти се осмеляват да задават.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img