Слави Трифонов публикува ново видеообръщение, с което остро нападна политическите си опоненти от “Продължаваме промяната”. 

Лидерът на “Има такъв народ” изрази неодобрението от “вземането” на депутати от парламентарната група на “Има такъв народ”. Той нарече търговията с депутати в последните дни „унизителна” и по думите му тя показвала само едно – че премиерът иска да запази властта си на всяка цена.

“Няма да се спра, всички депутати да вземете и да ми оставите Тошко Йорданов, аз няма да се спра, на моя страна е справедливостта”, обърна се към доскорошните си коалиционни партньори Кирил Петков и Асен Василев лидерът на ИТН. Той се обоснова с това, че нямал какво да губи.

“Кирил Петков иска да запази властта на всяка цена, коалиция между ГЕРБ, ДПС и ИТН няма и е невъзможна по принцип. Истината е такава и тя е най-силният щит против лъжите и измислиците”, заяви още лидерът Слави Трифонов.

Трифонов обвини Кирил Петков, че е водил собствена политика по отношение темата „Македония“.

Другата седмица ИТН ще заяви позицията си в парламента чрез депутатите си, колкото и да са те, заяви Трифонов, който остро критикува търговията с депутати.

„Френското предложение за стартиране на преговорите на Северна Македония за членство в Европейския съюз вече е факт и то изтече в медиите. От него безусловно става ясно, че Кирил Петков е водил друга външна политика, различна от политиката на външно министерство”, заяви още Слави Трифонов.  Според него причината той да научава за преговорите от официалните документи, е, че министърът на външните работи е от квотата на ИТН.

„Истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, а има българи”, категоричен беше Трифонов. Той нарече политиката, която Кирил Петков води, „двойствена”.

Лидерът на ИТН нарече обвиненията в корупция и връзки с мафията, които отцепилите се депутати от партията отправиха към него, „малоумни внушения” и „нелепи и абсурдни обяснения за некадърността и националното предателство на Кирил Петков”.

Видеообръщението на Слави Трифонов вижте тук.

https://www.facebook.com/STTrifonov/videos/1084996302086981/