fbpx
18.8 C
София
20 август 2022 | събота | 04:33

Скопие за втори ден обсъжда в парламента “френското предложение”

Дори и изказването на председателя на ЕК бе посрещнато бурно, като бяха издигнати лозунги "Предатели на народа", "Народът каза НЕ, осъзнайте се"

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Малко след 19.00 часа българско време вчера председателят на македонският парламент Талат Джафери прекрати дебатите и обяви, че те ще продължат в днешния ден.

Френското предложение за започване на преговори на РСМ за членство в ЕС влезе в пленарната зала на парламента в Скопие и протече бурно, като пред парламента се състоя и протест, пореден от седмица насам.

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен направи обръщение към депутатите, в което каза, че Европа ги очаква. 

Дори и изказването на председателя на ЕК бе посрещнато бурно, като бяха издигнати лозунги “Предатели на народа”, “Народът каза НЕ, осъзнайте се”, 

Пред парламента пък продължиха за пореден ден протестите, но този път по-спокойно и без ексцесии.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img