-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 07:01:44
-0.5 C
София
петък | 03.12.2021 | 07:01:44

Скопие отнема лиценза на превозвача от “Струма”

Запалилият се автобус изобщо не е фигурирал в регистрите на транспортното ведомство на Северна Македония

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Министерството на транспорта на Северна Македония започва процедура по отнемане на лиценза на транспортната фирма “Беса Транс”, която е собственик на запалилия се автобус, отнел живота на 45 души на автомагистрала “Струма”. Институциите в Скопие са извършили внимателна проверка на превозвача и са установили, че машината изобщо не фигурира в регистрите на транспортното ведомство.

“Според получените информации от Министерството на вътрешните работи за изгорялото превозно средство, констатирахме, че то не е било обявено от страна на превозвача, съгласно член 11, алинея 5 от Закона за пътното движение, и заради това го няма в електронната база на Министерството на транспорта”, обясни транспортният министър на Северна Македония Благой Бочварски.

Според Драган Антоновски, директор на агенцията МИА в РСМ, автобусът е бил използван само три години, а шофьорът е бил опитен. В миналото са констатирани нарушения, свързани с нарушаване на противоепидемичните мерки и качване на повече пасажери от допустимото.

Медиите в южната ни съседка съобщиха, че трима лекари от Института за съдебна медицина в Скопие ще се присъединят към специалистите на българска територия.

Външният министър на РСМ Буяр Османи обяви, че те вече са пристигнали в София и очакват зелена светлина от местните власти да се присъединят към работата на българските си колеги.

Българската държава вече обяви готовност за пълно съдействие и подкрепа на Северна Македония след трагичния инцидент на “Струма”.

Правителствена делегация от Скопие, начело с премиера на страната Зоран Заев, се срещна с оцелелите от инцидента в “Пирогов”. След проведени разговори със служебния премиер Стефан Янев, президента Румен Радев и външния министър Светлан Стоев, двете държави се координират на всички нива в разследването на трагичния случай.

От българското Министерство на външните работи беше поискан и експресен коридор през границата за близки на пострадали и загинали, както и за експерти, които ще пристигнат в страната ни.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук