fbpx
26.8 C
София
15 август 2022 | понеделник | 18:37

Скопие и Тирана започнаха присъединителните преговори с ЕС

Това стана възможно след постигнатото споразумение между българските власти и тези в Северна Македония

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Република Северна Македония и Албания днес официално започват преговори за членство в Европейския съюз. На първата междуправителствена конференция в Брюксел ще присъстват министър-председателите на двете страни Димитър Ковачевски и Еди Рама.

Късно снощи 27-те държави членки на Европейския съюз се съгласиха да започнат преговори за присъединяване с Тирана и Скопие.

Това стана възможно след постигнатото споразумение между българските власти и тези в Северна Македония.

Комисарят по присъединяването Жозеп Борел определи като “исторически момент” взетото решение в момент, когато в Европа “нямаме много добри новини”.

Ковачевски и Рама ще се срещнат и с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. От пресслужбата на македонския премиер съобщиха, че той ще произнесе реч на македонски.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img