fbpx
14.9 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 05:16:05
четвъртък | 26.05.2022 | 05:16:05
14.9 C
София

Системата за кандидатстване за прием в първи клас е отворена

Водеща при класирането на бъдещите първолаци е уседналостта по адресна регистрация

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Системата за кандидатстване за първи клас вече е отворена. До 5 юни родителите на бъдещите ученици могат да подреждат по приоритет желаните учебни заведения. Няма ограничение на броя училища, които могат да посочат.

“Системата е отворена от днес до 5 юни, неограничен е броят на училищата, които могат да посочват родителите, важно е да се запознаят детайлно с всяко училище. Важно е кои са граничните райони, защото дават допълнителни точки. Родителите трябва да бъдат коректни в данните, които подават. Важно е да се спазват сроковете и правилата”, заяви в “Денят започва” по БНТ Ваня Кастрева, началник на Регионално управление на образованието-София.

Водеща при класирането на бъдещите първолаци е уседналостта по адресна регистрация. Не е от значение кога точно в посочения период е подадено заявлението.

- Реклама -spot_imgspot_img
Мариана Климентиева
Мариана Климентиеваhttp://www.newsone.bg
Мариана Климентиева е журналист на информационния сайт newsOne.bg. Всеки ден тя ще ви информира за най-важните и любопитни обществени теми, новини от икономиката, земеделието, технологиите и светските новини. Мариана е редактор с над 18-годишен опит в печатните издания и онлайн издания и е и магистър по "Журналистика " от Софийския университет "Св. Климент Охридски" .
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук