fbpx
More

  Синът на Илон Мъск стана момиче и се отказа от баща си

  Един от 18-годишните близнаци на милиардера Илон Мъск от бившата му съпруга Джъстин Уилсън – Ксавие подаде молба за законна промяна на името и пола си. Наследникът на Мъск заяви, че повече не желае да бъде свързван с баща си, според съдебните документи, с които “People” разполага.

  Молбата е подадена от Ксавие Александър Мъск във Върховния съд на окръг Лос Анджелис малко след 18-тия му рожден ден. Той иска да промени името си на Вивиан Джена Уилсън (моминското име на майката, Джъстин Уилсън), желае да бъде признат, че е от женски пол и иска нов акт за раждане, в който да са отразени промените, предаде dir.bg.

  Снимка: Twitter

  Бъдещата млада госпожица в кратко изречение, обяснява искането си за промените:

  “Това е желаната от мен полова идентичност и фактът, че вече не живея или не искам да бъда свързана с биологичния си баща по какъвто и да е начин, или форма”, пише в молбата.

  Припомняме, че Илон Мъск и Джъстин Уилсън се запознават в университета в Онтарио, женят се през 2000 г., две години по-късно се появява първото им дете – Невада Александър, който почива само на 10 седмици от синдром на внезапна детска смърт. След това чрез инвитро през 2004 година се раждат близнаците Грифин и Ксавие. През 2006 отново чрез инвитро те се сдобиват с тризнаците Кай, Саксън и Деймиън.