fbpx
More

    Симеон Сакскобургготски: Дано кампанията бъде градивна

    Той изрази надежда в предизборната битка да не се използват компромати

    Дано кампанията да бъде градивна, а не деструктивна, с компромати, защото не води до нищо добро, а излага всеки един. Това заяви Симеон Сакскобурготски по време на Шестнадесетата световна среща на българските медии, организирана от БТА. 

    На въпрос относно участието на българите с двойно гражданство в политиката и необходимостта от промяна в Конституцията, бившият премиер коментира, че ако човек има двойно гражданство, съвсем нормално е да го съобщи или да се съобрази с това. Аз помня, когато за моето уж гражданство тогава се обадихме в Испания и министерството на правосъдието каза, че въобще не съм съществувал за тях, посочи той. Бившият премиер допълни, че в един глобализиран свят и тук в Европейския съюз заслужава да се помисли, “да се сменява Конституцията е нещо по-тежко, но всъщност винаги има място и възможности за подобряване или осъвременяване”. 

    Симеон Сакскобурготски изрази надежда да има правителство след изборите, защото е толкова важно в такъв момент с много теми, които предстоят, и най-вече и известни кризи, и би било редно. Той посочи, че винаги трябва да се оглеждаме и какво се случва в други страни. “Не сме единствената, не сме изключение. Така че черпим поука и от това, което става вън”, коментира бившият премиер.