fbpx
24.1 C
София
12 август 2022 | петък | 12:41

“Сименс” е изпратил документацията за връщането на спорната газова турбина на “Газпром”

Машината, която се намира в Германия, може да замине чак в средата на седмицата

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Компанията “Сименс енерджи” (Siemens Energy) е изпратила на “Газпром” експортното разрешение от Канада за връщането на ремонтираната турбина за газопровода “Северен поток”, съобщава ТАСС, като това няма потвърждение от други източници.

Турбината трябваше да замине за Русия с кораб от германския град Любек през Финландия, но това не стана поради липсата на нужните документи от страна на “Газпром”, пише изданието.

Сега машината, която се намира в Германия, може да замине чак в средата на седмицата, но при условие, че “Газпром” изпрати нужните за митническия контрол документи.

Миналата седмица Германия обвини Русия, че използва турбината като претекст, с който да оправдае намалените доставки на природен газ, въпреки че съоръжението не е необходимо за извършването им.

- РЕКЛАМА -spot_img
Иван Петрински
Иван Петринскиhttp://www.newsone.bg
Иван Петрински е журналист с дългогодишен опит като редактор и автор и основател на печатни и електронни медии. Дългогодишен кореспондент и коментатор по темата за гръцката криза за български телевизии и радиостанции. Създател, главен редактор и автор в медии за българите в чужбина. Участник в множество международни медийни срещи. Човек с голям опит в комуникацията с българската диаспора и проблемите, свързани с битието на нашите сънародници зад граница.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img