fbpx
20.2 C
София
19 август 2022 | петък | 05:43

Силвена Роу с изключително признание – получи 10-годишна “Златна виза” за пребиваване в Обединените Емирства

Тя получава рядката възможност заради приноса й в хранителновкусовата индустрия и бизнес в страната

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Българският топ готвач Силвена Роу получи “Златна виза” в Обединените Арабски Емирства за срок от 10 години, която дава изключително добри възможностси за нейното бъдещо развитие като ресторантьор и бизнесдама в богатата държава.

През 2019г. страната постанови нова система с критерии за издаването на документи за дългосрочен престой и регулации за управлението на бизнес инициативи. “Златна виза” дава възможност на хора като Шеф Роу да разполагат със 100% собственост върху своя бизнес на територията на ОАЕ – шанс, който можеш да получиш само, ако отговаряш на високи и строго определени условия. Така българката става един от малкото ресторантьори и топ-готвачи със “Златна виза” на територията на ОАЕ.

Шеф Силвена Роу разкри как да не допуснем никакъв вирус да порази организма  ни - Novinite.bg - Новините от България и света

Роу е създател и собственик на ресторанта “Омниа” или “Насау” – ресторант със средиземноморска кухня, разположен в луксозния “Джумейра Голф Естейт”. Не много отдавна тя отвори още едно елитно място за хранене – ресторантът “Ал Ботаника”, който мнозина определят като “малката сестра” на “Омниа”. През годините Силвена Роу успява да създаде устойчиво партньорство и с регионалния гигант в областта на хранителните супермаркети “Spinneys Middle East”, за когото създава гама от здравословни сладки и солени хранителни продукти.

“Изключително поласкана съм, че ми се дава такава атрактивна възможност. Най-вече за това, че получавам признание за скромния си принос за развитието на бизнеса с храни и напитки в Обединените Арабски Емирства. Изключително благодарна съм на тази невероятна страна, която отвори толкова много врати за мен. Страстта ми към благосъстоянието на ОАЕ и хората, които живеят тук, е по-силна отвсякога”, коментира Роу.

Шеф Роу е в ресторантьорския бизнес повече от 33 години. В хода на пъстрата й кариера е била главен готвач, създател на храни за голям търговец във Великобритания, журналист за “Гардиън” и ТВ водещ на кулинарни предавания по каналите Би Би Си и “Американска хранителна мрежа”. През последните години Роу е част от журито на българските сезони на световната кулинарна ТВ продукция “Мастършеф”, излъчвана по БТВ.

- РЕКЛАМА -spot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img