fbpx
More

  Силна буря потопи Русе (ВИДЕО)

  Подаден е сигнал и за пропаднал автомобил в дупка вследствие на свлечен асфалт

  Силна буря, придружена с градушка удари Русе рано тази сутрин. Подадени са стотици сигнали за наводнени помещения и паднали дървета. Аварийните  екипите няма да спрат работа докато не се отстранят всички проблеми. Няма сигнал за пострадали или бедстващи хора.

  От хидрометеорологичната станция в крайдунавския град съобщиха, че за 10 минути тази сутрин, са паднали 17,5 л/кв. метър дъжд. Големината на ледените късове е достигала три сантиметра, а скоростта на вятъра е била около 50 км/час.

  Русе остана в клопката на бурята след като всички булеварди бяха наводнени, а  преминаването по тях  беше затруднено от падналите дървета и пречупени клони.  Голяма част от подлезите бяха наводнени. Граждани подадоха десетки сигнали за наводнени избени помещения.

  Бурята съвпадна с течащия ремонт на водопроводната мрежа в града, част от асфалтовата настилка е нарушена. Нанесени са много материални щети на сгради и лични автомобили. Подаден е сигнал и за пропаднал автомобил в дупка вследствие на свлечен асфалт.