fbpx
5.7 C
София
петък | 20.05.2022 | 06:32:03
петък | 20.05.2022 | 06:32:03
5.7 C
София

Силите за специални операции получиха нови бронирани машини

Проектът за специалните ни части е поет от българска фирма

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Българските Сили за специални операции получиха 45 нови бронирани машини. Те са част от проект за осъвременяване на технологичната база в поделението, който е поет от български производител.

“Впечатленията ми са отлични и мисля, че военнослужещите от Силите за специални операции заслужават тази нова техника. Машините са с голям и надежден двигател, в тях е комфортно и защитено, разполагат с цялото необходимо техническо оборудване за специфичната дейност на Специалните сили”, заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

На 21 декември имаше специална церемония по изпълнение на предвидените за 2021 г. доставки на бронирани автомобили и отбранителни продукти, която се състоя в завода на фирмата-производител “Самел-90” в гр. Самоков. На нея бяха представени произведените, интегрирани и предадени първите 45 бронирани автомобила от поръчката.

Договорът предвижда доставката на общо 98 автомобила от различен тип, които трябва да повишат мобилността и оперативните възможности на специалните ни части.

“Подадохме ръка на българската отбранителна промишленост”, посочи адмирал Ефтимов.

Производителят заяви намеренията си да завърши проекта до края на 2022 г., една година преди крайния срок за изпълнение на договора.

- Реклама -spot_imgspot_img
Цветин Филипов
Цветин Филиповhttp://www.newsone.bg
Цветин Филипов е журналист на информационния сайт NewsOne.bg. Всеки ден той ще ви запознава с най-важните и любопитни вътрешнополитически теми в страната, но ще научавате много от него и за сложните международни събития в областта на геополитиката, сигурността и икономиката. Цветин е репортер с опит в сферата на телевизионната журналистика и магистър по "Международна сигурност" от Софийския университет "Св. Климент Охридски" . През последните години изследователските му интереси са насочени силно към процесите в региона на Източна Азия.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук