fbpx
18.6 C
София
14 август 2022 | неделя | 21:52

Силистренци обжалват пред съда високата цена на водата

Вместо да товари хората, ВиК по-добре да се постарае да намали загубите на вода по трасето, контрират от местния парламент

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Жителите в силистренско ще плащат вече 5,04 лв. за кубик, реши КЕВР. Общинските съвети в Силистра, Дулово и Главиница обжалват повишението на цената на водата, обяви пред журналисти д-р Мария Димитрова, председателят на Общинския съвет в областния град.

Жалбата е пусната чрез КЕВР до Софийския административен съд.

Не за пръв път хората в силистренско се бунтуват срещу скъпата вода. Още при обсъждането на бизнес плана и предложението за по-висока цена, хората са реагирали и са мотивирали своето несъгласие с повишението. КЕВР обаче не е отчел мнението им.

“Новата цена на водата е непосилна за хората. Ще изискаме икономическа експертиза, ако трябва, за да ни покажат кое доведе до тези разчети”, каза Димитрова.

ВиК дружеството иска да увеличи своите приходи, за да може да изпълни планираните мащабни инвестиции през следващите 4 години. Инвестиционната програма за периода е в размер на 8 624 000 лева.

Вместо да натоварва хората с по-висока цени, ВиК дружеството трябва да положи усилия да ограничи загубите на вода по трасето, контрират от местния парламент.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img