fbpx
26.8 C
София
19 август 2022 | петък | 13:24

Силистренци няма да плащат високи цени от общинските предприятия

Повишаването на цените е поискано от директорите на общинските предприятия и бюджетни структури, като основната причина са били повишените разходи на горива

- РЕКЛАМА -spot_img
- РЕКЛАМА -spot_img

Цените на услугите в Силистра няма да се повишават.

Общинският съвет на Силистра се е противопоставил на исканията на кметския екип цените на услугите на общинската администрация да се вдигнат. Предложението за увеличение е отхвърлено на сесия на общинският съвет, на която са обсъждани таксите за услуги, предоставяни от общинските предприятия в района.

Повишаването на цените е поискано от директорите на общинските предприятия и бюджетни структури, като основната причина са били повишените разходи на горива, енергия и други режийни. Става въпрос за заплащането на сватбени ритуали, погребални услуги, за поддръжка на гробищния парк, за депониране на отпадъци в регионалното депо, за ползване на покрития плувен басейн.

Според общинските съветници исканото повишение не е добре мотивирано. Затова директорите на общински предприятия в едномесечен срок трябва да подготвят подробни финансови разчети, които да обосноват исканото увеличение.

- РЕКЛАМА -spot_img
Росица Лаханова
Росица Лахановаhttp://www.newsone.bg
Росица Лаханова е родена в София. Завършва Журналистика и Българска филология със специалност “Езикознание” . Мечтае да се занимава със старобългарски език, но съдбата я изпраща в телевизията. Работи в сферата на електронните медии от 1999. Била е редактор, сценарист и водещ в сутрешен блок, съботно-неделни и нощни блокове в телевизиите НКТ “Евроком”-София, ББТ, “Диема”, “7 дни”, БНТ. От 1.6.2022 е член на екипа на NewsOne LIVE TV. Обича театъра, конния спорт и бързите коли. Любима книга - “Малкият принц”, верую : най-важните неща се виждат със сърцето.
Последни новини
- РЕКЛАМА -spot_img
Подобни новини
- РЕКЛАМА -spot_img