fbpx
25.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 21:38:24
четвъртък | 26.05.2022 | 21:38:24
25.8 C
София

Силен вятър и снегонавявания затрудняват движението през прохода “Шипка”

Около десет сантиметра нов сняг падна в Пампорово

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Силен вятър и снегонавявания затрудняват движението през прохода “Шипка”. Това съобщи за БТА Пенчо Пенев, дежурен оператор в Областното пътно управление-Стара Загора.

Към момента снежната покривка е 7-8 сантиметра, а видимостта е до 50 метра. Температурата към момента е минус четири градуса. На прохода Хаинбоаз движението е при заснежена пътна настилка, но с добра видимост.

Общо четири машини почистват и опесъчават двата прохода.

Пътната обстановка е под контрол и всички затруднения се следят от екипи на Пътната полиция и Областното пътно управление.

От ОПУ- Стара Загора призоват водачите да бъдат подготвени за зимни условия и да шофират с подходящи гуми.

Сняг вали в Пампорово и във високите зони на област Смолян. Пролетният снеговалеж е натрупал около десет сантиметра нова снежна покривка в Пампорово, където ски сезонът приключи на 10 април, информират от Планинската спасителна служба.

Пътищата в планинската област са проходими при зимни условия. В областния град също се появиха снежинки в сутрешните часове. Минус шест градуса температура е измерена на връх Рожен, според информация от Метеорологичната служба на върха, допълва БТА. 

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук