fbpx
26.8 C
София
четвъртък | 26.05.2022 | 17:46:19
четвъртък | 26.05.2022 | 17:46:20
26.8 C
София

Шолц: Санкциите няма да бъдат отменени, докато Русия не сключи мирно споразумение с Украйна

В интервю за германската обществена телевизия Цет Де Еф той каза, че руският президент Владимир Путин си е направил погрешно сметките

- РЕКЛАМА -spot_img
- Реклама -spot_imgspot_img

Санкциите, наложени на Русия заради инвазията в Украйна, няма да бъдат отменени, докато Москва не сключи мирно споразумение с Украйна, заяви германският канцлер Олаф Шолц и добави, че от Киев зависи какъв мир иска, предаде Ройтерс.

В интервю за германската обществена телевизия Цет Де Еф Шолц каза, че руският президент Владимир Путин си е направил погрешно сметките, ако е очаквал, че ще може да придобие територия от Украйна, да обяви край на военните действия и после западните страни да отменят санкциите.

“Не е премислил достатъчно цялата си операция в Украйна”, каза канцлерът. “Той не е мислел, че Украйна ще се съпротивлява така. Не е мислел, че ще подкрепим Украйна така, че да може да издържи толкова дълго. Няма да отменим санкциите, освен ако не сключи споразумение с Украйна, но не и мир под диктат.”

Той добави, че няма планове да посети Киев, след като предвидена визита на президента Франк-Валтер Щайнмайер беше отменена заради възражения на Украйна, допълва БТА.

В интервюто Шолц защити украинската си политика от критиките, че е била прекалено мудна и колеблива, предаде ДПА.

- Реклама -spot_imgspot_img
Лили Тошева
Лили Тошеваhttp://www.newsone.bg
Лили Тошева е журналист в информационния сайт newsONE.bg. Има дългогодишен опит в националните телевизии като репортер, редактор и продуцент. Участвала е в създаването и стартирането на новинарското съдържание на две телевизии. Опитът й в реализацията на национални проекти в неправителствения сектор, насочени към интеграцията на деца и младежи в неравностойно положение, приема като кауза, която по-късно й помага да прави новини в подкрепа на хората с увреждания. Вярва, че журналистиката трябва да помага на хората за решаването на проблемите им, тъй като електронните медии дават тази възможност, освен да информират. В newsOne.bg Лили Тошева ще Ви представя най- актуалното от деня в сферата на държавното управление, местната власт, образованието, социалната сфера, здравеопазването, иновациите, медиите и обществения живот. Фокусът й на работа ще е в създаването на „добри новини“, ще ви среща с личности, които са приели грижата за по-слабия като своя кауза. Лили Тошева ще ви запознае и с млади учени от водещите университети в България и Българската академия на науките, които работят по иновативни проекти в областта на медицината, физиката, химията, биотехнологиите и инженерните науки.
Последни новини
- Реклама -spot_img
Още новини
- Реклама -spot_img

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук